Het eigenwijze brein

Bijna twee jaar lang hebben we Corona buiten de deur weten te houden. Voor zover we weten in ieder geval. En ja hoor. Vandaag is het dan zover. De kleuter komt gezellig bij me in bed knuffelen. “Mama, ik heb hoofdpijn”. Hmmmmm dat is voor het eerst, dat is een beetje gek. We doen lekker rustig aan. Hij heeft wel zin in havermout. Tijdens het eten begint het snotteren. Hmmmmm….. maar goed, hij wil nog wel spelen.

Als hij ’s middags lekker TV wil kijken zie ik hem bleker worden. Hij voelt zich niet goed. We doen een test en binnen drie minuten wordt een dikke vette streep zichtbaar. Corona. Ja hoor.

De kracht van mijn brein
En nu? Ik ben geboosterd en hoef niet in quarantaine, zeggen de regels. Maar ja, fysiek afstand houden van een kleuter is bij ons compleet onmogelijk. We knuffelen wat af op een dag, dus de kans dat hij me aangestoken heeft lijkt mij behoorlijk groot.

En ja hoor. Ik voel wat kriebelen en ik moet hoesten. Mijn neus begint te lopen. Mijn keel doet zeer. Maar is dit echt? Of zegt mijn brein al dat het niet anders kan dan dat hij me aansteekt omdat we zo close zijn en voel ik daarom van alles?

Wat is dan echt? En wat maakt je brein je je wijs? Ik weet inmiddels dat de kracht van mijn brein immens groot is. Dat ik door te letten op mijn fysiologie, mijn woordkeus en mijn focus mezelf in een ontzettend krachtige mindset kan zetten.

Uitvergroten
En ik weet vooral vanuit het verleden dat het andersom net zo werkt. Als ik mezelf maar voorhoud dat het niet anders kan dan dat ik Corona heb, ga ik vanzelf van alles voelen in mijn lijf. Dingen die er misschien al wel waren worden ontzettend uitvergroot. Uche uche, zie je wel! Gelukkig ben ik me hier bewust van en doe ik niet mee met mijn brein. Er is niets aan de hand. Ook als ik wel Corona heb, is er niets aan de hand. Ik ben een gezonde vrouw met een gezonde leefstijl die ook nog eens geboosterd is.

Zelftest
Ik doe een test. Want tsja, mijn brein heeft dus ook wel eens last van ADHD-dingen. Dat brein van mij kan vreselijk overdrijven. En dan helpt soms een positieve mindset alleen niet meer. Dan wil je dingen gewoon zeker weten. De test is negatief. Zie je wel. Wist ik heus wel.

Quarantaine
De quarantaine van de kleuter duurt een week en na een dag voelt hij zich alweer beter. Dus we moeten ons nu zien te vermaken, een hele week. We gaan blaadjes harken in de tuin, de thuiswerkopdrachten van de juf maken. We knutselen een zelfportret en een standbeeld van brooddeeg.

Aan de ene kant frustreert het me enorm allemaal want al mijn plannen lopen in de soep. Aan de andere kant vind ik het stiekem heerlijk. Samen “uitslapen” in het grote bed, veel samen doen. Het is wat het is. Hij zal zich zijn Corona en quarantaine hopelijk als een fijne week herinneren. En fijn dat hij niet heel ziek is.

Wat laat jij je nog wijsmaken door je brein? Hoe doe jij overdrijven?

Add A Comment